07.10.2019
TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU JAPONYA VE ARNAVUTLUK İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI
TMSF, IADI-Uluslararası Mevduat Sigortacıları Birliği’nin mevduat sigortacılığında söz sahibi olan kurumların yöneticilerini İstanbul’da buluşturdu.
85 ülkeden 102 mevduat sigorta kuruluşunun en üst düzey yöneticilerinden oluşan 226 temsilci “Reformları Gerçekleştirmek: Krizden bu yana mevduat sigorta sistemlerinde ne değişti?” konulu toplantıda uluslararası mevduat sigorta sistemini masaya yatırıyor. Toplantılara TMSF yetkilileri ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nden 60’a yakın temsilci teknik konularda görüş alışverişinde bulunuyor. Bir hafta boyunda IADI 60. İcra Kurulu Toplantısı, IADI Konsey Komite Toplantıları, IADI Teknik Komite Toplantıları, IADI Bölgesel Komite Toplantıları ve Uluslararası Konferans yapılacak.
JAPONYA İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
TMSFBaşkanı Muhiddin Gülal toplantıların birinci günü IADI ve Japonya Mevduat Sigorta Kuruluşu başkanı Katsunori Mikuniya ile bir araya gelerek işbirliği protokolü imzaladı.
İmza töreninde konuşan Mikuniya,”İki kıtanın birleştiği güzel şehir İstanbul’da olmaktan çok mutluyum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Sizi yakından takip ediyoruz. Bankacılık çözümleme sistemimizi çok başarılı buluyorum. Bizler sizlerden bu konuda fikir alıp tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. İki ülke arasında imzaladığımız bu protokol ile gerek sigortacılık gerekse kültürel işbirliği bizleri daha iyiye ve ileriye taşıyacaktır” dedi.
TMSF Başkanı Gülal “Sizleri İstanbul’da ağırlamaktan memnunluk duyuyoruz. Tecrübelerimizi karşılıklı paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Mevduat sigortacılığında ekiplerimizin ortak çalışmalarından güzel sonuçlar çıkacağından eminim. Tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım” dedi.
ARNAVUTLUK İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Arnavutluk Sigorta Fonu ADIC Başkanı Genci Mamani ile bir araya gelen Başkan Muhiddin Gülal işbirliği protokolü imzaladı. Bankacılık çözümleme ve fon değerlendirme konularında, iki ülke uzmanları bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunarak kriz yönetimi ve muhtemel sorular üzerinde teknik çalışmalar yapacaklar. Mamani, “Bizim sizden öğreneceğimiz çok konu var. Bu birliktelik iki ülke için de iyi olacak. Hem kültürel hem de ekonomik paylaşımlar hızlı ve güvenli yol almamızı sağlayacak, iki ülke insanlarını bir araya getirecek.” dedi.
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da “ Biz ekip olarak işbirliği ve yeniliklere açığız. Bilgi birikimimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.
Kore Mevduat Sigorta Kuruluşu Başkanı Seongbak Wi ve heyetini de ağırlayan Başkan Muhiddin Gülal, heyetlere İstanbul hakkında bilgi vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.